Jimat 40% di Taobao? Serius lah?

Jimat 40% di Taobao? Serius lah?

Untuk membuktikan kepada anda semua perbandingan harga barangan yang sama tetapi berbeza platform “Online shopping” telah dibuat. Jika anda seorang yang amat mementingkan harga dalam membeli sesuatu, maka Taobao adalah platform yang disyorkan kepada anda untuk membeli secara atas talian. Oleh itu, perbandingan harga telah dibuat keatas barangan alat solek dan aksesori solek yang sering dibeli oleh wanita iaitu, “Makeup organizer”. Perbandingan ini dibuat bukanlah untuk memburukkan mana2 pihak, tetapi untuk menunjukkan perbandingan harga diantara Taobao dan platform online yang popular dikalangan rakyat Malaysia.

Perhatikan gambar di bawah. perbandingan harga diantara 3 online platform.

jika anda lihat pada Online Platform S, barangan tersebut dijual pada tanda harga RM49.04, manakala jika di Online Platform L pula dijual RM38.90. terdapat perbezaan sebanyak RM10.14 diantara kedua-dua kedai tersebut. Jika anda lihat pula pada platform Taobao, barangan yang sama dijual pada tanda harga RM29.52 (anggaran harga) yang dipaparkan pada perincian barang. 

Jumlah yang perlu dibayar jika anda memeriksa keluar barangan tersebut daripada troli pembelian dengan jumlah RM60.84 . Jika diperhatikan, barangan ini juga dihantar dari luar negara dan mengambil masa selama seminggu dan mungkin lebih.

Bagi Online Platform L pula, berdasarkan pada gambar di atas, jumlah harga barang termasuk kos pengangkutan adalah sebanyak RM43.70. Penghantaran barang juga mengambil masa hampir seminggu.

Di Taobao anda hanya perlu membayar RM29.22 jauh lebih murah daripada mana-mana online platform yang sering digunakan dan boleh berjimat sehingga 40% di Taobao. Kebanyakan penjual online di Malaysia juga turut membuat tempahan di Taobao dan menjual semula. Kesimpulan daripada perbandingan harga yang dibuat ini, jika anda bandingkan harga diantara Taobao dan Online Platform S, anda dapat berjimat sebanyak 40%. Masa yang diambil bagi penghantaran barang untuk sampai ke anda juga hampir sama bagi ketiga-tiga Online Platform ini. Jadi mengapa perlu membayar lebih jika anda boleh berjimat. 

Berminat untuk membeli di Taobao tapi Bagaimana caranya?

Cara-cara membeli di Taobao: “http://news.vtnation.com.my/cara-lain-untuk-membuat-pembayaran-di-taobao/

Sila ikuti kami di:-

laman facebook vtnation.logistik: “https://www.facebook.com/vtnation.logistik/

Instagram vtnation.logistik: “https://www.instagram.com/vtnation.logistik/

untuk sebarang pertanyaan mengenai servis dan perkhidmatan kami.

Contact us