Cara membuat pembelian di 1688

Cara membuat pembelian di 1688

Selain Taobao, saya percaya ramai di antara kita yang pernah dengar tentang 1688, tetapi tidak tahu menggunakannya. Sebenarnya, 1688 merupakan platform yang bagus untuk peniaga mencari barang, peniaga boleh membeli barang secara borong di 1688 dengan harga yang rendah. Masalah yang mungkin dihadapi adalah, 1688 menggunakan RMB untuk setiap pesanan dan ini mungkin menyukarkan peniaga di Malaysia. Tetapi, masalah ini mampu diatasi dengan cara “find someone to pay for it”!

Bagaimana cara mencari sesorang untuk bayarkan barang anda di 1688? Untuk pengetahuan anda, VT Nation Trading menyediakan perkhidmatan pembayaran ini. Anda hanya perlu menghantar “payment request” di 1688 dan biar kami bantu anda membayarnya!

Hanya memerlukan beberapa langkah mudah sahaja untuk menghantar “payment request” di 1688:

1. Pilih barang yang anda ingin beli dan klik “Add to purchase” setelah anda memilih ciri-ciri barang yang anda inginkan seperti warna barang, size dan kuantiti. 

2. Setelah selesai membeli belah pergi kepada “My Purchase Order”, pilih hanya satu seller dan klik pada “Settlement”

NOTA: Anda hanya boleh menggunakan kaedah ini untuk SATU SELLER sahaja. Sekiranya anda gabung dengan seller yang lain anda tidak boleh membuat pembayaran menggunakan kaedah “ask friend to pay”

3. Selepas menekan butang “Settlement” anda akan dibawa ke halaman ini. Sila pastikan alamat dan marking anda di isi dengan betul untuk mengelakkan sebarang masalah. Jika anda mempunyai sebarang mesej, sila tinggalkan mesej untuk seller anda. Setelah selesai menyemak maklumat anda, sila klik pada butang “Submit Order”

4. Setelah “Submit Order” anda akan dibawa ke halaman ini. Pastikan jumlah bayaran yang perlu dibayar adalah tepat, kemudian klik pada “Alipay” dan klik pada “To pay”.

5. Bila anda tiba di halaman ini klik pada perkataan “Find someone to pay” di bahagian kanan atas halaman. 

NOTA: 

  • Jika perkataan “Find someone to pay” tidak keluar, anda mungkin telah menggabungkan lebih daripada satu seller. Sila ke langkah 2 untuk pilih SATU seller sahaja. 
  • Jika anda tidak memahami tulisan Mandarin, anda boleh copy ayat tersebut dan paste di Google Translate.

6. Setelah memastikan jumlah pembayaran, isikan akaun Alipay VT Nation Trading (Sila daftar marking dengan kami terlebih dahulu untuk mendapatkan marking dan nombor akaun Alipay kami). Isikan marking anda pada ruang “leave a message”, masukkan “check code” dan klik “Ask him to pay”

7. Apabila anda telah masuk ke halaman ini bermaksud anda telah berjaya menghantar “payment request” kepada kami! Tahniah!

8. Kami akan tukar jumlah pembayaran 1688 anda daripada ringgit Malaysia (RM) berdasarkan RMB yang anda mahu bayar, bahagikan dengan rate pertukaran iaitu 1.57. Contohnya, anda menghantar “payment request” kepada kami berjumlah 90.60 yuan untuk dibayar kepada supplier. Sebelum itu, kami akan bahagikan RMB tersebut kepada Ringgit Malaysia mengikut rate pertukaran  sebanyak 1.57, jadi jumlah yang perlu anda bayar kepada kami adalah RM57.71 hasil daripada (90.60 yuan/1.57 rate pertukaran). Setelah anda membayarkan jumlah wang yang telah ditukar, kami akan bantu anda untuk membuat pembayaran kepada Seller!

VT Nation Trading akan pastikan anda boleh membeli belah bila-bila masa di mana sahaja!

Cepat daftar bersama kami!

Follow FACEBOOK kami untuk maklumat lanjut!

Contact us